Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hallo allemaal !Ik be Dominique en volg jullie forum al enkele maanden, en zit nu met een probleem.
In april heb ik mijn vijver aangelegd en met kraantjeswater gevuld ong. 3000L.
Ik heb er langzamerhand planten en zuurstofplanten in gedaan. Alles in mandjes gepland met vijveraarde en grof zand. afwerking met maaskeienen watervalletje aangelegd.
Begin juni heb ik er gewone betonkiezels ingelegd (kalk ?).
13/7/13 heb ik er 5 shubunkin's, 5 goudwindes en 1 zonnebaars in gedaan, ik heb de vissen langzaam aan de temperatuur en water laten laten wennen.
23/7/13 zonnebaars dood !
De vijverspecialist doet een watertest en komt tot besluit dat er teveel kalk in het water zit, daardoor zou de zonnebaars dood zijn.
Ik probeer Ada Hofman te volgen en wil geen producten in mijn water, hij geeft mij een zak turf mee die ik 14 dagen in mijn vijver moet laten liggen. Heb ik daar goed aan gedaan ?
De andere vissen leven nog en zien er goed en levendig uit.
Had je die zonnebaars bij de betreffende "vijverspecialist" gekocht? Zo ja ... dan heeft hij een mooie smoes gehad om de fout niet bij zijn eigen materiaal te leggen en je nog wat brol ... euh ... extra materiaal aan te laten schaffen.
Het lijkt me nogal straf dat die zonnebaars dood zou gaan aan iets in het water als de overige vissen het gewoon goed doen.
Overigens is het beter om niet alle vissen ineens uit te zetten. Als je nog ooit een vijver aanlegt, zet dan eerst een vijftal vissen of zo uit en pas een week of wat later nog eens vijf en zo voort. Op die manier kunnen de bacterie
Weet je toevallig ook de gemeten ph waarde. Die zou je ook zelf kunnen gaan meten. Een deel van de oplossing kan ook liggen in waterverversen. Iedere dag bv. 200 liter.
Geheel met Polplastron eens: kan zeker niet aan de waterhardheid (e.d. zoals KH, GH, pH, nitraat of nitriet) liggen. Je Goudwindes zijn veel bevattelijker, die zouden veel eerder doodgegaan zijn. Wel is een dooie Zonnebaars natuurlijk een goede Zonnebaars, Het is een schadelijk exoot.
Ik heb nooit beweerd dat de schuld bij de verkoper lag, maar ik heb wel gesuggereerd dat die verkoper in kwestie misschien zich wel heeft willen indekken tegen eventuele klachten van de koper ... Dat is toch een verschil hoor, Leo!
Water verzuren met azijn ... Tja, dat zal vast wel werken, maar het lijkt me toch een secuur werkje. Persoonlijk zou ik me daar niet mee bezig houden.
Wisten jullie trouwens dat Koi-liefhebbers in Engeland azijn gebruiken om hun water te verzuren?
Heb ik vernomen tijdens een reis naar dat land met een ter ziele gegane Koi-club.
Ja ik mensen die dat doen.
Is trouwens niet omdat de vissen dat lekkerder vinden,maar omdat ze volgens sommige kwekers dan minder last van parasieten hebben.
Als ik hen vraag of ze zeker zijn of het werkt,krijg ik als antwoord baat het niet het schaad ook niet