Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb een waterval gekocht, 2 elementen, samen zo'n 1.40 lang en ik schat ongeveer 60 cm hoog als ie gemonteerd is in de tuin. Uitloop moet in een speciekuip zijn, dus niet heel veel water.
Nou heb ik geen stroom in de tuin en ik kwam laatst op Solar vijverpompen. Lijkt me ideaal.
Maar voor ik zoiets ga kopen:
- werkt zo'n pomp echt goed? Zijn er mensen hier met ervaring daarmee? Ik snap dat als de zon niet schijnt, de pomp niet werkt. Maar is zo'n solar pomp en paneel wel durable? Niet net als die goedkope solarlampjes van de Action die na 2 weken al kapot zijn.
Ik overweeg de Esotec Solarpompsysteem Rimini Plus, die heeft een accu, zodat die ook na zonsondergang nog even doorgaat.
Pomp, geschikt voor een vijver 1-2M³
Pompvermogen max. 470 l/uur
Opvoerhoogte: maximaal 0,9 m
ik heb vroeger zo iets gehad dat lucht belletjes maakt.
en dat werkte enkel als de zon heel hard scheen.
dus meer niet dan wel.
is wel al een tijd geleden dus misschien werken die dingen nu al beter.
Over het al dan niet deugen van pompen op zonne-energie kan ik geen gefundeerde uitspraken doen. Wel ben ik van mening dat het beter is om een constante toevoer van stroom te voorzien zodat jij zelf kan bepalen wanneer de pomp opstaat en wanneer niet.
Het niet hebben van een stroomaansluiting in de tuin is geen groot probleem: in de meeste gevallen is een elektrische leiding snel gelegd (eventueel door een vakman). Een pomp op zonne-energie heeft ongetwijfeld ook ergens een zonnepaneel nodig en dat moet je dan ook maar op een of andere manier visueel weg zien te werken en dat lijkt met toch eerder moeilijk.
Over de capaciteit van de pomp kan ik wel een tip geven. Laat via de tuinslang eens water door je waterelement lopen en zet de kraan zover op dat het goed is. Vang daarna eens gedurende een minuut het water op of bekijk op je waterteller hoeveel water er in een minuut doorgestroomd is. Op die manier kan je mooi kijken hoe sterk je pomp moet zijn in liter/uur.