Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Wij hebben net ons eerste vijvertje gemaakt en er een paar planten ingezet.Nu hoorden we zeggen dat sommige planten (rietsoorten) door de plastiek zouden kunnen groeien, met als gevolg dat de vijver lek zou kunnen worden.Dus mijn vraag is of dat bij deze planten ook zou kunnen.Iemand ervaring mee?
Ik post zo dadelijk nog een foto van een ander plantensetje dat er ook pas in staat.
Bij de planten die je hier in je mandje hebt staan, zit geen enkele plant die door de folie gaat groeien. Ik zou wel geneigd zijn de planten apart op te potten in verschillende manden want dit ensemble gaat er, vrees ik, na een jaar of twee toch wel erg slordig uit zien en ik vrees ook dat de planten elkaar wat gaan verdringen.
De link die LT geeft is mooi, maar dat kalmoes "een heerlijke geur" afgeeft, daar heb ik toch bedenkingen bij hoor ...
De planten links zijn nu, in 3 mandjes verpot zoals hier aangeraden.was.de diameter van de vijver is 200 cm en hij is aan de rand ongeveer 30 cm diep en in het midden een 80-85 cm diep.Niet goed te zien maar rechts achteraan staat op de bodem nog een grote mand met een jonge waterlelie.Dat zal nog wel een tijdje duren veronderstel ik eer hij boven water is.
Hier mogen écht nog meer planten bij om de boel gezond te houden!
Misschien kan je aan de kant van de buxushaag nog wat Pontederia cordata zetten of eventueel Caltha palustris.
De waterlelie gaat in deze vijver niet gelukkig zijn: waterlelies (en de meeste andere planten met drijvende bladeren) houden er niet van dat er constant water op hun bladeren spat. Je zal dus moeten kiezen: een spuitende fontein óf de waterlelie!? Als je van je fontein echter een zacht kabbelende bronsteen maakt, kan het wel een succes worden en heb je toch een beetje van beide.
Eventueel kan je in het midden van de vijver nog wat krabbenscheer (Stratiotes aloides) gooien; de vissen vinden het wel fijn om zich hier te verschuilen als er een reiger komt en bovendien nemen deze planten hun voedingstoffen rechtstreeks uit het water op wat dus algengroei belemmert.
Pol,
Bedankt voor je reactie.We gaan zeker naar de plantjes zoeken die je noemde om erbij te plaatsen.Wat de fontein betreft,is dit een exemplaar met zuiverende pomp inbegrepen zodat dit toch gaat moeten blijven staan veronderstel ik om het water te zuiveren.Ook zien we graag een fontein erin.Dat word dan jammer voor waterlelie.Ofwel moeten we er de kop opzetten dat een klein water "bolletje" van maakt.Maar dit zal ook zorgen voor (mindere) waterspetters op hun bladeren.