Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Een kasteel gracht hebben ze op 20 september de vissen moeten uit doen wegens amper water. Nu de verdamping is niet zo groot meer nu dus als het een vijver is met folie kan er een lek zijn. Is het een natuurlijke met klei laag dan denk ik dat omdat het grondwater nu zo laag is. De capillaire werking ervoor zorgt dat de klei zijn vocht aan de diep uitgedroogde grond doorgeeft. Het is echt extreem nu beken in moerasgebieden die droog staan.
'k Heb hier 3 minivijvertjes in containers van nog geen halve vierkante meter omtrek en 30 tot 50 cm diep. Er groeien wat planten in en er komen een boel dieren drinken en badderen. Tenzij het regent, vul ik ze nog altijd dagelijks aan met een 1 tot 2 liter water per vijvertje.
Een vriend van mij worstelt al het hele jaar met hetzelfde probleem. Eerst leek het op verdamping, gelet op de extreem droge en warme zomer die we gehad hebben, maar het waterpeil bleef ongewoon snel dalen. Hij heeft het water weg gepompt tot de eerste ondiepe zones droog kwamen te liggen en vond, na het verwijderen van de laag slib, veel minuscule gaatjes en licht 'geknabbel', telkens op een rijtje en enkel op de ruggen van de plooien van de vijverfolie, ook op de verticale plooien. We hadden er geen verklaring voor en op het Net was er weinig daarover te vinden. Eén site spreekt over schade door de larven van kokerjuffers en kroosvlinderlarven en dat zal het hoogstwaarschijnlijk zijn. Ik ben al 30 jaar met folievijvers bezig en had ook nog nooit zoiets gezien.
Ik geef het ter informatie. Miischien toch eens controleren voor de winter begint... . http://www.wesselvijvers.nl/uncategorized/lekkage-vijver-door-kroosvlinderlarve/