menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Insecten op druiven

Ga naar meest recente reactie

tvroman

Tvroman

Hallo beste kenners

Wij hebben een druivelaar die tegen het huis aangeplant is. (stam +/- 10 cm) Hij groeit mooi onder de ramen door over de lengte van het huis. Het probleem is dat de insecten onze druiven opeten. Meestal zijn het van die vieze grote groenachtige vliegen. Alle trossen worden aangevallen en zijn geschonden. Het is ook geen zicht, zo van die rotte druiven !
Hoe moet ik ze daar weghouden ? Moet ik een bepaald produkt op de druiven spuiten ? Zijn ze dan wel nog eetbaar voor ons ?

Bedankt om jullie kennis te delen (ben een leek als het druivelaars betreft)

Groetjes
Tania
woensdag 14 april 2010 - 13:25
Pieter

Pieter

Hoi,
Ik ben ook geen druivenspecialist, maar ik heb dat hier in Spanje al gezien als men goeie kwaliteit wil dat men elke tros individueel in een papieren zakje verpakt om zo af te rijpen.
woensdag 14 april 2010 - 17:14
guy_fruit

Guy_fruit

Bij het Vlaamse zaadhuis (Postorderbedrijf) kan je gaaszakjes bekomen waarin je elke tros kan stoppen. Zodoende beschermd tegen vogel- en insectenvraat.

Guy
woensdag 14 april 2010 - 21:52
anoukdm

Anoukdm

niet zeer ecologisch maar je kan ook spuiten, vraag eens raad aan een goed tuincentrum
donderdag 15 april 2010 - 13:16
Polplastron

Polplastron

Ik raad je af om raad te vragen in een tuincentrum. Die zijn, naar mijn ervaring, meestal vooral geïnteresseerd om producten te verkopen. Vele verkopers in een tuincentrum lijken mij trouwens een bedroevende kennis van tuinieren te hebben.

Ga beter in een echte boomkwekerij binnen. Die mensen zijn meer bezig met planten i.p.v. het potjesverkopen.

Beestjes op de planten horen er nu eenmaal bij. Wat je spuit, krijg je uiteindelijk zelf ook binnen. Voorzie planten rondom je druivelaar die nuttige insecten aantrekken en schuilplaatsen bieden aan roofinsecten. Indien het echt zo erg is als bij jou zou ik inderdaad ook die zakjes eens proberen.
donderdag 15 april 2010 - 21:12
jdcoster

Jdcoster

Ik denk niet dat de vliegen de grote boosdoeners zijn. Bij mij komen eerst de merels en de wespen. Eens de merels begonnen zijn aan het wegpikken van de rijpe bessen trekt het zoete sap ook de wespen aan die dan nog volop actief zijn.
Zij bijten op de duur ook zelf bessen aan en zuigen ze leeg tot er alleen nog een droog vliesje blijft hangen, ook in de serre. Ze vinden feilloos de weg in en uit via de ramen.
De vliegen profiteren volgens mij alleen van het voorgaande werk.
De druiven vergiftigen net voor de consumptie zou dom zijn.
Als de plaats en vorm van de druivelaar er zich toe leent kun je misschien voor die paar weken, tot alles rijp is, de ganse druivelaar afdekken met een fijn gaas. Dat gaas dat bijvoorbeeld gebruikt wordt om groenten af te schermen voor prei of wortelvlieg.
dinsdag 20 april 2010 - 23:01
\n\n

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).